Tää on latautunut

IMG_8538.JPGTakana ihana viikonloppu: lapsen kanssa hänen toivomassaan tapahtumassa, ulkoilua kauniissa luonnossa, kuntonyrkkeilyn minikurssin aloitus. Aikaa leipoa ja kokeilla uusia ruokareseptejä.
Voin kuvitella, että tuollainen on monillekin (onneksi) ihan normaalia viikonloppuelämää, mutta itselleni juuri nyt suurta ylellisyyttä. Niin monet viikonloput kuluvat muualla huolehtimassa omista ja puolison sukulaisista, jotka eivät pärjää omillaan. Niin monet viikonloput kuluvat niin, että puoliso on poissa huolehtimassa omasta sukulaisestaan, ja silloin oleminen on väistämättä työläämpää, kun kaikki kauppareissuista lähtien pitää hoitaa lapsen kanssa, eikä oman rauhan hetkiä käytännössä ole.
Nyt oli. Omaa aikaa ja yhteistä aikaa juuri sopivassa suhteessa.
IMG_8535

Yhteinen aika puolison kanssa painottuu sattuneesta syystä myöhäisiltoihin. Minun ehdotuksestani me katsoimme toissa iltana Yle Areenalta koulumaailmaan sijoittuvan komediasarjan ensimmäisen jakson. Odotukset olivat suuret: onhan Kellot soi -sarjassa näyttelijöitä, joista pidän tosi paljon, kuten Laura Malmivaara ja Minttu Mustakallio. Käsikirjoittajiksi mainittiin hauskan Kätevä emäntä -sarjan tekijät.
Ja voi kamala. Minua ei naurattanut jakson aikana yhtään kertaa. Puolisoa vielä vähemmän. ”Tämä on todella surkea”, hän sanoi, enkä voinut olla eri mieltä, vaikka olisin halunnut. Vitsit eivät vain lähteneet lentoon, ne laahasivat maata pitkin, kunnes vauhti loppui.
Onko joku katsonut toisen jakson, paraneeko tahti? 

Sitten omaan tahtiini. Kaksi hommaa tänään: pakinateksti ja opintojen ennakkotehtävä. Jälkimmäisen sain tietooni tänä aamuna, kun viimein kysyin. Joo, minulle vastattiin, sehän on Moodlessa. Ja olikin. Minulle ei vain ollut tullut mitään tietoa asiasta. Kun sain tunnukset sähköisiin järjestelmiin, kirjauduin niillä oppilaitoksen etusivulla olevasta linkistä. Kävin palvelun monta kertaa läpi. Missään ei ollut mainintaa, saati linkkiä koko Moodleen. Ilmeisesti se olisi vain pitänyt tietää — jostain.
Olen hiukan hapan. Olen valmistunut maisteriksi noin sata vuotta sitten, silloin ei prkl sentään ollut mitään moodleja. Kynällä ja paperilla me. Ja kotona tietokoneella puhtaaksi. Läppäreitä oli luennoilla ani harvalla, ne olivat tuohon aikaan sikahintaista bisnesihmisten ylellisyyttä.
Kyllä tällaiset muinaisjäänteetkin pitäisi ottaa opinnoissa huomioon, eikä antaa tipahtaa tietoyhteiskunnasta. Nih!

Ja jos saan reippaasti nuo hommat nippuun, saan palata nuortenkirjakässärin pariin. Se on liuskalla 20. Paljon on veistetty pois ja viskattu sivuun, paljon on tullut tilalle. Edelleen toiveikas valmistumisen suhteen.    

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s