Hyvässä vauhdissa on kukkarepputäti

Kohta annan itseni jo ajatella sitä mahdollisuutta, että minulla voisi tämän vuoden puolella olla niin valmis kässäri, että sen voisi lähettää jollekin kustantajalle. Nämä pari päivää ovat saaneet minut uskomaan tekstiini ja siihen, että editoimisella voisi olla jokin loppupistekin.
Miksikö? No siksi, että aloitin alusta, ja olen edistynyt jo monta sivua. Tarkalleen ottaen olen sivulla 11. Ei ehkä kuulosta suurelta askeleelta ihmiskunnalle, mutta minä olen tohkeissani. Nykivän alun jälkeen homma kulkee.

Olen pitänyt itselleni kovaa kuria, enkä ole vielä kertaakaan sortunut helmasyntiini, eli loikkimiseen. Kiusaus on ollut kova, kun olen jotain tekstikappaletta siirtäessäni löytänyt kohdan, josta tiedän tarkalleen, miten haluan sen muokata. Mutta ei. Minä hillitsen itseni ja käyn kiinni vasta sitten, kun olen kohdalla. 

Olen kova tyttö allakoimaan. Haluaisin sutaista kalenteriini marraskuun loppuun jonkinreppu.jpg
päivän kohdalle: ”Lähetä teksti kustantajalle.” Jos tuollainen ihme tapahtuu, aion todellakin palkita itseni.
Niin, minähän lupasin jo monta vuotta sitten, etten osta uutta käsilaukkua rähjäisen tilalle, ennen kuin saan käsiksen lähetettyä. Enkä ole ostanut, mutta olen saanut käsilaukun lahjaksi sekä siskoltani että puolisoltani. Ei ole tarvinnut käyttää rähjää, vaikka käsikset ovat nukkuneet Ruususen unta. Kesällä ostin itselleni soman repun, jonka taskuun soma pikku läppärini  kivasti sujahtaa (se ei ole käsilaukku!).

Keppi voisi tietysti toimia kohdallani paremmin kuin porkkana. Tänä aamuna, kun olin jättänyt lapsen eskariin, lähti eräs omaa poikaani vuotta nuorempi, puhelias vesseli saattamaan minua. ”Musta tuntuu, että sut laitetaan kohta vankilaan”, hän ilmoitti uhkaavaan sävyyn. Olikohan se ennustus? Tietääkseni en ole rikkonut mitään lakia, mutta kaikkeahan sitä ehtii, tänäänkin. Kun ahkera on, ja minä aion olla. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s