Piiskaajaa odotellessa

Työaikaa on mennyt yli tunti, ja saldona on yksi lähetetty sähköposti. Oivoi. Joku piiskuri tänne nyt tarvitaan suuren ruoskan kanssa läiskimään ämmään vauhtia.

Päänsäryn ja pienen nihkeilyn jälkeen sain eilen valmiiksi uutiskirjeen toisenkin jutun ja kirjoitin pakinan. Kai niistä ihan hyvät tuli, tilaaja ainakin kiitteli.

Novelli jäi tähän päivään. Sitä on valmiina noin neljäsosa. Joskus minulla oli vankka rutiini pitkän novellin rytmitykseen, mutta nykyisin kirjoitan niitä sen verran harvemmin, että huomaan olevani epävarma. Onko alku liian verkkainen? Eikö olisi parempi paiskata lukija heti keskelle suurta draamaa?
Voisi olla, mutta jospa teen sen sitten toisessa novellissa. Tämä työn alla oleva tarina johdattelee lukijan ensin päähenkilön mielenmaisemaan ja esittelee hänen kipukohtansa, sen paikan, jossa hän kolhaisee itsensä todellisuuteen. Juhannuksenvietto etenee synkissä merkeissä, mutta saa tietysti kohta paremman käänteen. Pala ikävää menneisyyttä tulee odottamatta vastaan, ja päähenkilö saa huomata, että kun aikaa kuluu, ihmiset muuttuvat, samoin asioiden mittakaava.

Mitä muuta? Ei kai muuta kuin töitä, että joskus pääsee pääsiäislomallekin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s