Kompuroi ja jotain yrittää

kamerasta 16.1.2011 093.JPG

Vahvasti symbolinen kuvituskuva.

Minä odotan ja odotan. Etupäässä viimeisen haastateltavan vastauksia. Maanantaina hän lupasi palata asiaan pikapuoliin. Olisin ajatellut sen tarkoittavan, että päivän tai parin kuluessa. Ääh. Jostain syystä sitä tuntee itsensä typeräksi syytäessään hoputusmeilejä.
Olin siis kuvitellut, että saan tänään valmiiksi vähintäänkin luonnoksen artikkeliin. Ei siltä vaikuta. Jotain on kuitenkin saatava aikaan, joten yritän ideoida novellia tai jatkokertomusta.

Kaiken lisäksi minä haihattelija olen käyttänyt TYÖAIKAA romaaniprojektiini sekä eilen että tänään. Tätähän en ole ennen itselleni juuri sallinut.
Noin 1800 sanan mittaisessa katkelmassa toinen päähenkilö on sairaalassa. Lähdin kirjoittamaan sitä hirmuisen inspiraation vallassa. Jo eilen iltapäivällä itsevarmuus alkoi kuitenkin rakoilla. En tiedä, oliko sillä jotain tekemistä sen kanssa, että luin Issuu-palvelusta katkelman tämän syksyn esikoiskirjasta, jonka tekijä on kirjoittamisen kautta tuttavapiiriini tullut ihminen. Hänen tekstinsä oli hienoa ja valmista ja toimivaa. Se poimi lukijan vaivatta mukaansa. Vakuutti ja koukutti. Olin ihastunut ja iloinen hänen puolestaan. Päätin lukea kirjan ensi tilassa.
Sitten luin omaa vasta kirjoittamaani tekstiä, ja se alkoi töksähdellä. Laahata. Ontua. Kompuroida. Se tuntui peräti alkeelliselta ja nololta. Suljin tiedoston pelästyneenä, ennen kuin unelma romaanin julkaisemisesta olisi enää vain haalea kajastus taivaanrannassa.

Tänään avasin tiedoston huolestuneena. Luin eilisen tekstin ja kirjoitin lisää. Takaraivossa kyllä nakersi aivan hienoinen epäilys siitä, josko olen vain liian tollo tajutakseni, että kirjoitan roskaa. Noh. Niinhän sitä väitetään, että toisinaan tyhmyyskin on siunaus.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kompuroi ja jotain yrittää

  1. Onpa jollain tavalla ihana huomata, että nuo epäilykset oman tekstin suhteen ovat kuin ovatkin yleismaailmallisia. Eli ei huolta, kirjoittajan kirousta se vain on. 🙂 Tuttua huttua.
    Eikä tuolla kokemuksella ja tekstikilometreillä kuin sulla on voi tulla muuta kuin primaa. Pökköä kirjoituspesään vaan!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s