Hänen nimensä on Atte

violetti kukka

Keväästä kiitollisen kuvituskuva.

Kyllä kelpaa iskeä pokkarin kimppuun, kun toisella päähenkilöllä on nyt uusi hieno nimi. Kiitos kummi eli bloggaaja Ananasaika. Nimi istuu hahmolle kuin nenä päähän. Eikä se kanna mitään painolastia, koska en tunne yhtään Attea. No okei, isosiskoni luokkakaverin isä taisi olla Atte, mutta en muista hänestä muuta kuin nimen. Hän oli vain joku ikivanha gubbe (noihin aikoihin hän oli varmaan nelikymppinen, heh).

Töiden puolesta tapasin myös yhden Aten muutama vuosi sitten. Hän oli sangen charmantti iäkäs herrasmies. Haastattelimme häntä hänen ihanassa kodissaan. Mieleen on jäänyt, mitä hän sanoi kollegalleni ja minulle pihalla hyvästellessämme – että kylläpä näyttää kivalta, kun naisilla on kesällä hameet päällä. Me otimme kohteliaisuuden vastaan iloisin mielin.

Niin, kyllä naisille voi sanoa kohteliaisuuksia. On voinut ennen ja #metoo-kampanjan jälkeenkin. Ne, jotka muuta väittävät, valehtelevat. Tai en tiedä, onko tuo liian jyrkästi sanottu. Kai joku voi olla tosiaan niin tyhmä, ettei näe, missä kulkee ahdistelun ja flirttailun / kohteliaisuuksien raja. Väitän kyllä, että useimmat vain leikkivät, etteivät näe.

Tuohon mainitsemaani kollegaan liittyvä toinen muisto työkeikalta: haastattelimme miestä, joka kuului ns. kalapuikkoviiksi-sektoriin, jonka käytöksestä eduskunnassa kohistiin kymmenkunta vuotta sitten. Viimeistään tuon haastattelun jälkeen uskoin kaiken heistä lukemani.
Ukko oli peittelemättömän lääpällään työkaveriini, joka häntä haastatteli. Kun lyhyt haastattelu oli ohi ja hän teki lähtöä, hän kiitteli, miten miellyttävää olikaan ollut, ja että hänen on ”ihan pakko vielä halata”. Kollega näytti yllättyneeltä, mutta ei estellyt, kun mies pusersi hänet syleilyynsä.
Minun teki mieli kysyä, että ihanko oikeasti hän halasi kaikkia median edustajia noin haastattelun jälkeen. Olisi pitänyt. Selvää oli, että äijä vain halusi likistellä kaunista ja kurvikasta naista, jolla oli tyköistuva jakkupuku yllään. Se oli yksinkertaisesti noloa ja ällöttävää.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hänen nimensä on Atte

  1. Kiitos paljon! Mukavaa, että pidit ehdotuksistani. Kiitos myös , kun linkkasit blogini.

    Työtöistä (miksei näistä pääse?) selviydyttyäni päivän blogihomma on mennä tapaamaan kirjailijaa, jonka uutuuden sain arvostelukappaleeksi kustantamosta. Jännittää vähän, vaikka kirjailija on tuttu.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s