Tenho tekstaa

Lunta tuiskutti eilen vielä puolenpäivän aikaan niin, että lykkäsin kirjastoon menon. Kirjoitin siis jatkista, jonka kuudes osa jäi puoleen väliin. Teksti ei varsinaisesti alkanut takkuilla, mutta eteen tuli kaikenlaista tarkistettavaa ja pohdittavaa ja vauhti hidastui.
En minä sinne kiipeilyhallille sentään hinautunut, mutta tutkin aika perusteellisesti niiden nettisivuilla olevia kuvauksia varusteista, turvaohjeita ja valokuvia. Jos joku aktiivinen kiipeilyharrastaja sattuu lukemaan kyseisen jatkiksen, hän saattaa toki löytää sieltä jotain virheitä, vaikka yritin pitää kuvauksen aika yleisellä tasolla.
Tänään tuo osa valmiiksi ja seuraava ainakin alulle, niin olen tyytyväinen ja päästän itseni iltapäivällä sinne kirjastoon.

Eihän se yksi tyyppi tietenkään ole saanut tekstiä tarkistettua. Hän on hautonut sitä kohta kaksi vuorokautta. Pari tuntia sitten laitoin hoputusmeilin. Ei ole vastannut. NYT se on varmaan sitten siinä influenssassa.

Sain veljeltäni lahjaksi Birgitta Ulfssonin kirjan, tai siis Stig Hansénin kirjan hänestä (Birgitta Ulfsson: Mikä ettei?, Teos & Förlaget 2017) ja olen nyt lukenut muutamia kymmeniä sivuja.
En muista, koska olisin viimeksi lukenut jotain tuollaista. Hansén on siis yksinkertaisesti kirjannut ylös keskustelujaan Ulfssonin kanssa, siinä teoksen rakenne. Yhdestä kysymyksestä aukeaa välillä aivan huikeita pohdintoja, nautinnollista tajunnanvirtaa, ja rakentuu lukijan eteen kauniita ja ihmeellisiä ja surullisia (menneen) maailman palasia.
Yritän erityisellä ajatuksella lukea sen, mitä Birgitta Ulfsson sanoo näyttelemisestä, lavalla olemisesta ja tekstin ja näyttelijän suhteesta. Siinä on varmasti kultaa poimittavaksi draaman kirjoittajalle.

Nyt maallisempiin asioihin, vai miten sen sanoisikaan. Jatkokertomuksen sutki hurmuri Tenho on jo täydessä vauhdissa. Naisten puhelinnumerot plakkarissaan hän on kaasuttanut matkaan, ja kohta alkavat tekstiviestit sinkoilla kuin entiseltä ministeriltä konsanaan. Ehkei hän nyt ihan puutarhan kuntoa ala kysellä, mutta pienten kaksimielisyyksien viljely äijältä onnistunee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s