Pakko mikä pakko

Eiliset hommat valmistuivat sen pienen pakon edessä, joka on tullut vuosien saatossa tutuksi. Ilman deadlineja minulta ei taitaisi syntyä yhtikäs mitään. Joskus itsekin asetetut dedikset toimivat, mutta useimmiten onnistun neuvottelemaan itselleni lisäaikaa – määrättömästi.
Montakohan kertaa olen raapustellut kalenteriin päivät, jolloin jokin iänkaiken vanunut käsis on valmis ja lähetän sen kustantajalle? Joka kerta olen ollut yhtä päättäväinen. Joka kerta se päivä on tullut ja mennyt, eikä mitään ole valmistunut.
En lakkaa ihmettelemästä ja ihailemasta aikaansaavia ihmisiä, omia tuttavia ja niitä, joita media nostaa esiin. On 25-vuotiaita, joilla on korkeakoulututkinto, kirjoja julkaistuna, oma firma ja perhekin perustettuna. Minulla oli silloin koira, hyllyllinen kirpputorilta ostettuja kirjoja, läjä opintovelkaa eikä mitään käsitystä siitä, mikä minusta tulee isona.

Uusi toimeksiantaja tahtoo juttunsa. Kyselin häneltä ohjeistusta, ja nyt sitten toimitaan niin, että kirjoitan jutun ja yritetään saada valmiiseen tekstiin loppuasiakkaalta sitaatti. Minulle jäi epäselväksi, keneltä se tarkalleen halutaan ja millä keinoin, jos kyse on tuosta samasta päällikkömiehestä, jota en ole millään keinoin tavoittanut. Koska äijä sijaitsee minusta noin 60 kilometrin päässä, en voi hyökätä hänen toimistoonsa vaatimaan paria lausetta. Kaikki muut konstit olen kyllä jo käyttänyt.
Nyt on joka tapauksessa naputeltava se juttu, ennen kuin pääsen jatkokertomuksen viidennen osan kimppuun. Onneksi toivotaan vain noin sivun mittaista tekstiä, se toivottavasti syntyy nopsasti, vaikka aihe on kuiva kuin kaapin perälle unohtunut kanelikorppu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s