Kauniiseen käteen

Eilinen päivä meni vähän haahuillessa, tai siltä tuntuu, kun tekstiä ei juuri syntynyt. No, kaikkea tekemistään ei voi mitata sanamäärissä.
Asiakaslehtiprojekti on hyvässä vauhdissa: Kansijuttuun löytyi haastateltava, jonka tapaamista odotan innolla. Toinenkin pitemmän jutun haastattelu on jo buukattu.
Hiukan tekee mieli vielä viitata tuohon tapaukseen, josta eilen bloggasin ja todeta, että toimittajan näkökulmasta on kahdenlaisia julkkishaastateltavia: niitä, jotka ovat oikeasti tärkeitä – heidän kanssaan asiat sujuvat lähes poikkeuksetta hyvin, koska he ovat ammattilaisia, joille aika on kallista – ja sitten niitä, jotka leikkivät tärkeitä, ja siihen leikkiin kuuluu joskus rasittavaa säätämistä.
Muutama vuosi sitten olin mukana tekemässä tasavallan presidentin tv-haastattelua. Hän oli todella kohtelias, välitön ja tärkeilemätön, pyysi jopa anteeksi vaivaisen parin minuutin myöhästymistään. Samaan sarjaan meni eräs tunnettu suurlähettiläs.
Vaikka asiakas toivoi ensisijaisesti tuon kieltäytyneen tyypin haastattelua, olen nyt tosi tyytyväinen siitä, että tämä meni näin. Tokkopa olisin osannut ottaa kyseisestä henkilöstä edes sellaista kuvaa, jonka hän olisi hyväksynyt lehden kanteen. Hän kun on jo vuosikausia surrut julkisesti silmäpussejaan, ja ihan hiljattain luin jutun, jossa hän jakelee kauneusvinkkejään, joiden avulla pysyy ihmeellisen nuorekkaana. Haastatteluun lupautunut tyyppi puolestaan on keskittynyt elämässään ihan muihin asioihin kuin ulkonäkönsä puunaamiseen, joten on tuskin niin tarkka kuvastakaan. Näin ainakin toivon.

Tässä kohtaa näyttää petollisen hyvältä, siltä, että lehti täyttyy helposti. Mikähän mahtaa olla todellisuus, se selviää kuukauden sisällä. Lentävän lähdön jälkeen on täysin mahdollista ja jopa todennäköistä, että meno vielä hyytyy. Katsotaan.

Yhdeltä yhteistyökumppanilta eli mainostoimistolta tipahteli myös viestiä, pieni projekti mietittäväksi. Työt tulevat ryppäissä, se on vanha totuus. Juuri nyt olen oikein iloinen kaikista uusista hommista, lompakko kun edelleen vuotaa.
Annan itselleni luvan syventyä tähän uuteen juttuun, jahka olen saanut viimeisen nettisivuhaastattelun kirjoitettua ja lähetettyä asiakkaalle. Jostain syystä aloittaminen tökkii. Varmaan siksi, että tässä tapauksessa asiaa on tiivistettäväksi paljon, ja se tuppaa olemaan työlästä hommaa, kun teksti on samalla pidettävä lukijaystävällisenä.
Ja sitten lusikoimaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s