Revi jätkä siitä!

Luulin, että se povattu ukkosmyrsky on ns. mätäkuun juttu, mutta iskihän se sitten

katkennutruusu

Myrskyn silmässä sai siipeensä ensi-iltaruusukin, joka menetti varrestaan 30 cm. No, kaunis on kuitenkin.

pitkän automatkan päätteeksi, kaksi minuuttia ennen pihaan saapumista. Se vasta olikin veikeää purkaa tavaroita autosta ja viedä auto parkkiin, kun vettä tuli niskaan kuin aisaa ja salamat leiskuivat suoraan yläpuolella. Kauppaan ei tehnyt mieli lähteä, onneksi kaapissa oli makaronia ja tonnikalaa…

No niin, näytelmä on nähty. Eikä mikä tahansa, vaan se ihan itse käsikirjoittamani. Esitys oli monella tavalla huikea. Näyttelijöiden lahjakkuus ja heittäytymiskyky teki taas voimakkaan vaikutuksen. En saanut seuraavana yönä juuri unta, kun esitys pyöri mielessä niin väkevänä. Imin näyttelijöiden intensiteettiä ja energiaa itseeni niin, että kierrokset olivat kovat vielä aamuyöllä.
Ohjaaja oli muuttanut tekstistä yhtä ja toista. En ollut lainkaan samaa mieltä monista lisäyksistä ja poistoista, mutta eipä se hirveästi jäänyt kaihertamaankaan. Tunnen tonttini rajat tässä projektissa.
Eräs toinen ei niitä tunne, tai siltä minusta tuntuu. Tämä ihminen oli laatinut näytelmää varten ylimalkaisen ja sekavan hahmotelman (yhden sivun laajuisen), joka annettiin minulle jonkinlaiseksi pohjaksi. Jotain siitä käytin, jotain en.
Hän oli mukana työpajatapaamisissa talven mittaan ja yritti omia itselleen jotain ylieditorin roolia. Hänellä oli aina kosolti muutosehdotuksia tekstiin. Joihinkin ehdotuksiin tartuin, suurimpaan osaan en, mistä hän ei ollut lainkaan mielissään.
Nyt hän laittoi sähköpostia työryhmälle nähtyään kenraaliharjoituksen. Hän oli esitykseen jopa oikein tyytyväinen ja kehui nimeltä kaikki näytelmän tekijät – minua lukuun ottamatta. Niin, hän ei itse asiassa maininnut minua laisinkaan, vaan kutsui tarinaa omakseen.
En ole vastannut hänen viestiinsä mitään, olen yksinkertaisesti liian hölmistynyt hänen röyhkeydestään. Toivon, että hän lukee näytelmän kritiikit, sillä tähän asti ilmestyneissä kaikissa kolmessa on kehuttu käsikirjoituksen oivaltavuutta, ja ne kohdat, joita on nostettu esiin, eivät yksikään olleet hänen ehdotuksistaan lähtöisin. Yhtä kritiikin erityisesti kehumaa teemaa hän jopa yritti sitkeästi saada poistettua tekstistä, mutta en antanut periksi. Että revi jätkä siitä!

Muuten sähköpostissani vallitsee pahaenteinen hiljaisuus, vaikka kuvittelin, että tässä kohtaa sinne olisi jo tulvinut viestejä haastatteluteksteihin liittyen. Ei mitään. Kukaan ei ole ottanut minkäänlaista kantaa lähettämiini teksteihin.
Tämä ei voi olla hyvä juttu… Maanantaina selvinnee, mistä oikein on kysymys.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s