Ihan puskista

Tänään vietin monta tuntia metsässä poimimassa mustikoita ja kantarelleja. Vielä kantarellittänään olin onnellinen, siellä puskissa kykkiessäni.
Vielä ei ahdistanut, mutta minusta tuntuu, että jokin musta ja muodoton väijyy minua jo nurkan takana. Se olento on tehty hämäristä aamuista ja pimeistä illoista, koleista tuulista ja kellastuvista lehdistä, ja sen taskussa on tukku sen kaltaisia sähköposteja, jonka sain perjantaina virka-ajan jälkeen nettisivuprojektiin liittyen: Toimitusjohtaja ilmoitti olevansa jäämässä lomalle ja toivoi, että kun hän palaa, hänen sähköpostissaan odottavat valmiit tekstit. Sävy oli jokseenkin kylmäkiskoinen, ja rivien välistä oli luettavissa, että hän oli odottanut saavansa tekstit jo aiemmin.
Luulin tehneeni selväksi, että teen haastattelut kesän aikana, mutta lomailen siinä ohessa perheeni kanssa. Lupasin tekstit elokuussa, ja se oli käsittääkseni hänelle täysin ok. Joko hän on unohtanut, tai sitten hän on sähköposteja kirjoittaessaan täysi törökki, ja minä tulkitsen hänen sanansa väärin. Toivon tietysti jälkimmäistä vaihtoehtoa.
Joka tapauksessa motivaatio tämän projektin loppuun saattamiseen on nyt hieman hakusessa. No, onhan tietysti olemassa se viimeisin ja tehokkain motivaattori: raha, jota juuri nyt tarvitsen.
Eikö suurin osa meistä tee töitä vain saadakseen rahaa? Tämä tosiasia tuppaa minulta välillä unohtumaan, koska työkseen kirjoittaminen on enimmäkseen vähintäänkin mukavaa – ja huonosti palkattua. Minulle tämän mukavuuden mahdollistaa puolison vakaa ja kohtuullisesti palkattu työ. Jos olisin yksinhuoltaja, minun pitäisi nasauttaa läppäri kiinni ja etsiä itselleni päivätyö. Summa summarum: lusikka kauniiseen käteen ja kirjoittamaan ne luvatut tekstit.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ihan puskista

  1. Minusta kuulostaa siltä, että tuo tj on lomalle lähtiessään (vasta) kartoittanut, miten paljon onkaan tekemättä ja mitä pitää ehtiä heti loman jälkeen. Hän on siitä ahdistunut ja sitten kirjoittanut tuon töksähtävän viestin.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s