Kuvat kertovat valheita

Tänä iltana viimeistelen vielä Timantti-pokkarin neljännen luvun. Sankari on jo astunut kuvioihin, mutta vielä Venla ei ole miehestä lainkaan innostunut, aivan päinvastoin: Antti on hänestä rönttöinen, aggressiivinen törökki.
Yllättävä lähentyminen odottaa kuitenkin aivan nurkan takana, ja Antti pääsee näyttämään itsestään uusia puolia. Hänen kaltaisiaan henkilöhahmoja on mielenkiintoista rakentaa: sellaisia, jotka eivät heti kättelyssä paljasta kaikkia korttejaan vastapelureilleen eli sankarittarelle ja lukijalle.

Pari tuntia sitten tein jotain, mitä nyt hiukan kadun. Kävin murha.infossa lueskelemassa artikkeleja vanhoista rikoksista (jotkut ovat tosi mielenkiintoisia) ja klikkasin itseni myös keskustelufoorumin puolelle. Eräässä ketjussa käsiteltiin tuoretta henkirikosta, jossa nuori mies surmasi entisen tyttöystävänsä ja sitten itsensä.
Ketjuun oli linkitetty pojan Facebook-sivu. Klikkasin sitäkin. Seuraavaksi löysin itseni tuijottamasta kuolleen tytön blogia ja sen kommenttiosastoa, jossa hänen kohtaloaan murehdittiin. Sitten alkoi hävettää.
Mitä minä siellä tein? Kyllä, olin mennyt sinne järkyttymään. Kauhistelemaan, miten sosiaalisen median todellisuudessa kaksi nuorta, niin kaunista ja onnellista ihmistä voi yhtäkkiä kuolla noin järkyttävällä tavalla.
Tietenkin voi. Tosiasiahan kuitenkin on, etten tiedä noista nuorista ja heidän onnellisuudestaan tai onnettomuudestaan yhtikäs mitään. Kuvien väitetään kertovan enemmän kuin tuhat sanaa, ja ehkä se onkin niin – mutta ne voivat kertoa myös valheita: lavastettua, rajattua, filtteröityä ja photoshopattua todellisuutta.

Blogi lomailee juhannuksen ajan, koska lähden perheineni juhannuskylään sähköttömälle mökille. Lempikukkieni myötä toivottelen siis kaikille oikein hyvää juhannusta! (Nurmitädyke on minusta kyllä jotenkin kolho ja käytännöllinen nimi näin herkille ja suloisille kukille.)

siniset kukat.jpg

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kuvat kertovat valheita

  1. Me Nyyrikin lukijat kiitämme uudesta jatkosta, joka alkoi tänään tulleessa lehdessä. Mitenkähän se muuten tänään tuli? Eihän posti jaa lehtiä tiistaina. Ehkä se on tullut jo eilen, ei sen niin nuukaa.

    Oletan, että Kesämummo-jatkis on Sara Stormin, vaikka kirjoittajan nimi on tipahtanut pois. Sellaisia ne painokoneet ovat, hukkaavat tekstiä. 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s