Hyvästi, valkovuokot

Oikeastaan se on aika raivostuttavaa.
Tarkoitan nyt näytelmätekstiäni, jota ohjaaja parhaillaan työstää esitykseksi. Sain luettavakseni muokatun version. Siitä uudesta kohtauksesta hän oli nipsaissut sieltä täältä jotain pientä pois ja kirjoittanut omia repliikkejä. Hän oli hävittänyt yhden minusta ihan hauskan jutun, enkä viitsinyt kysyä miksi, koska en halua olla sellainen paljon parjattu käsikirjoittaja helvetistä, joka ei tajua, missä hänen tonttinsa loppuu ja missä ohjaajan alkaa.
Yritän antaa hänelle työrauhan. Ja toivon, että minäkin kohta saisin, siis muille projekteilleni. En jaksaisi veivata näitä juttuja enää yhtään. Minusta tuntuu, että olen jo kulkenut niistä ohi. Haluan, että muu työryhmä tekee nyt töitä, ja minä saan kesällä istua penkille ihailemaan lopputulosta.

Ylen Kirjojen Suomessa Seppo Puttonen kehuu Marko Kilven uutuusdekkarin olevan kansainvälistä tasoa.
Minun pitäisi lukea Kilpeä. Olen lukenut vain hänen esikoisdekkarinsa Jäätyneitä ruusuja – käsikirjoituksena. Olin nimittäin silloin kustantamossa töissä, kun hän lähetti kässärinsä. Luin ja sanoin mielipiteenäni, että tätä kannattaisi harkita kustannusohjelmaan.
Asiasta päättävä oli eri mieltä. En tänä päivänä tiedä, montako riviä hän kyseistä käsikirjoitusta luki. Epäilen, ettei montaa. Olin ollut silloin vasta vähän aikaa alalla ja tuntuu, että hän pani vähän, jos ollenkaan painoa minun mielipiteelleni. No, olisi kannattanut: Nemon julkaisema Jäätyneitä ruusuja sai Vuoden johtolanka -palkinnon, ja sittemmin Kilpi on ollut Finlandia-ehdokkaana, hänen kirjoistaan on tehty leffoja ja mitä kaikkea.

Veroilmoitus on melkein valmis, joten nyt pätkä pokkaria. Sitten ulos aurinkoon. Olen ymmärtänyt, että tästä päivästä pitää nauttia, sillä kohta tulee taas takatalvi ja nujertaa kukkivat valkovuokot. Tuleekohan lunta, räntää vai saadaanko rakeita — kyllä kelpaa, kun elämässä riittää tätä jännitystä. Pah.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvästi, valkovuokot

  1. Vuonna 1962 joku Decca Recordsin pomo hylkäsi yhtyeen nimeltä The Beatles, koska ei uskonut bändillä olevan tulevaisuutta show-bisneksessä.
    Onneksi Sara Storm on otettu kiitollisena vastaan oikeissa paikoissa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s