Dagen efter

IMG_4434

Suojeltu suo.

Eilinen työmatka venyi lopulta aika tarkkaan kahdentoista tunnin mittaiseksi. En kuitenkaan valita, sillä säänhaltijat olivat kerrankin puolellani. Tänään taivas viskoo vettä ja räntää, kun eilen aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta niin että päätä vihloi (okei, sitä tosiaan vihloi niin, että oli kahden keikan jälkeen pakko poiketa apteekissa hakemassa särkylääkettä).

Päivän kohokohtana oli kuvausretki Natura-alueelle, oppaana lupsakka paikallinen pappa. Ensin köröteltiin hyvän matkaa jäisiä metsäteitä, kunnes tien edelleen huonontuessa minun oli pakko jättää oma autoni ja nousta oppaan maasturiin. Pari kilometriä lisää, sitten saappaat jalkaan ja reipas nousu kallioille. Tutkittiin eläinten jälkiä lumessa ja sammalissa. Ihmeteltiin peuran pitkiä loikkia, ilveksen jälkiä, todettiin, ettei muurahaispesissä ole vielä kuhinaa. Suolta kuului lintujen huutoja. Tarinoitiin metsästä, kansanuskomuksista, lapsuusmuistoista.

Kirkas aurinko ja sitä heijastava hanki toki tekivät tepposet amatöörikuvaajalle: vaikka olisin mitä asetuksia kokeillut kamerasta, paloi taivas puhki ulkokuvissa. On otettava lusikka kauniiseen käteen ja opeteltava säätämään valotusta käsin. Toivottavasti taittaja osaa tehdä jotain taikoja näille nyt otetuille kuville.

Paljon töitä on vielä edessä, että lehti on kasassa. Tänään olen ehtinyt tehdä jo yhden puhelinhaastattelun. Päivän tavoite on kaksi valmista juttua. Katsotaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s