Työtä, työtä tehdään

Lääkäri-pokkarilla ei olisi vielä minkäänlainen kiire – palautus toukokuussa – mutta niin vain sen henkilöt alkoivat puhua ja toimia päässäni viimeisen vuorokauden aikana, joten oli pakko kirjata se kaikki muistiin tänä aamuna. Nyt se on siellä eikä häviä enää mihinkään, vaan saa muhia, kenties toukokuulle saakka.
Tekstin tekeminen on joskus ja aika useinkin tällaista: aivot eivät noudata sovittua työjärjestystä. Selkeästi on niin, että lukujärjestyksen teko ja luova työ tapahtuvat eri lohkoissa.
Nyyrikin jatkokertomuksenkin annan toistaiseksi levätä. Siitä on valmiina kaksi kokonaista osaa ja uskon, että jatkoa syntyy vaivatta. Se on huhtikuun homma.

Lehtijuttuja siis tänään. Kahta tekstiä voin työstää, kansijuttua aloitella. Yksi haastattelukin on nauhurilla purkamatta, se viimeviikkoinen. Kaksi haastattelumatkaa on vielä tekemättä, mutta ne ovat pitkän matkan reissuja, ja lähipäiviksi on luvattu huonoa ajokeliä. Yritän olla stressaantumatta. Ei kahta viikkoa voi tupruttaa lunta, eihän?

onni
Yöpöytäkirja sitten loppui eilen, Pekka Hiltusen Onni. Olin lukenut sitä vasta muutaman kymmenen sivun pätkän kun ajattelin, että tässäpä vasta löytö, jota pitää suositella kaikille media-alalla toimiville tutuille. Mutta ei se niin ollutkaan.
Onnea voi nimittäin suositella ihan kaikille. Se oli hieno lukunautinto, josta en keksi mitään heikkoa lenkkiä. Nimensä mukaisesti se kertoo siitä, millaista tasapainoilua onnen etsiminen tässä ajassa on. Se on paikoin järkyttävä, paikoin koskettava, paikoin poskettoman hauska. Minä tulin onnelliseksi siitä, että joku osaa kirjoittaa noin helppo- ja hauskalukuisen romaanin, jossa kuitenkin porataan komeita kurkistusreikiä nykyajan ilmiöiden sysimustiin syvyyksiin.
Niin, minä melkein rakastuin tuohon kirjaan. Osasyynä on ehkä sekin, että olen muistikirjaani kirjoittanut ihan hiljattain pari mieleen pulpahtanutta ajatusta, jotka löysin sen jälkeen Onnesta melkein sanatarkasti.
Kuin olisi pienen palan itseään löytänyt yhtäkkiä kirjaimiksi painettuna, jännä tunne.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s