Katsottua: Haamukirjoittaja

Talletin boksille jokin aika sitten 6-osaisen Haamukirjoittaja-nimisen kotimaisen tv-sarjan, joka on esitetty ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Ehdin katsomaan televisiota aika vähän, mutta viime viikonloppuna sain vihdoinkin toimeksi katsoa sarjan. Se kiinnosti tietysti aiheensa vuoksi: kirjailijan urasta haaveileva, kustantamoilta hylkyjä saanut nainen keksii hyödyntää kuuluisan näyttelijäsiskonsa nimeä saadakseen kirjansa julkaistua.
Romanttis-eroottinen nuoren naisen kasvutarina saa lehdissä surkeat arvostelut ja leimataan hömpäksi, mutta saa paljon lukijoita ja kirjasta halutaan tehdä elokuva, koska sitä luetaan näyttelijäsiskon omiin kokemuksiin perustuvana – vaikka sisko kuinka pontevasti julkisuudessa kieltää kaiken omakohtaisuuden.
Sarja alkoi hiukan vetelästi, mutta meno petraantui matkan varrella. Sivuhahmoista erityisen hyvä oli Mikko Koukin näyttelemä Patrik, Ville Haapasalo -pastissi, joka lähti Siperiaan Mannerheimin jalanjäljille kuvaamaan dokumenttia, eikä mikään mennyt kuin Strömsössä. Myös katkera, ilkeä Aarne (Juhani Niemelä) oli mainio.
Joskus olen haikaillut nuoruuden valintojani – että miksen tullut hakeneeksi opiskelemaan dramaturgiaa ja tavoitellut käsikirjoittajan uraa, koska se minua yhä kiinnostaisi. Sitten muistutan itseäni, miten älyttömän vaikeaa on Suomessa päästä dramaturgian koulutusohjelmaan. 19-vuotiaalla minulla ei olisi ollut niin minkäänlaista jakoa.

Ja niin, Haamukirjoittajan teemoihin palatakseni: noinhan se menee – jos olisin tv:stä tuttu, jos minua olisi epäilty murhasta tai jos olisin poseerannut Playboyssa, minultakin olisi jo julkaistu kirja kovissa kansissa.
Paitsi että ei olisi, koska en ole saanut aikaiseksi yhtään kokonaista romaanikäsikirjoitusta… Se välillä tuppaa unohtumaan, heh! Katkera ei kannata olla, jos on ollut saamaton.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s