Kohta se kaatuu

Ihan hirmuinen flow jatkokertomuksen kanssa. Siinä ehti olla jo takkuisempikin hetkensä, mutta nyt taas kulkee. Olen aika luottavainen, että nyt laukataan loppuun saakka.

Sanastokin muisti minua taas eilen nätillä summalla. Lainauskorvaukset ovat kaltaiselleni silpputyöläiselle mahtava juttu. Minä en saa niitä niinkään kirjailijan ominaisuudessa, kas kun en ole niitä oikeita kirjoja saanut vieläkään aikaiseksi, vaan olen vuosia sitten kääntänyt läjän lastenkirjoja suomeksi. Niitä lainataan niin paljon, että kääntäjälle ropisee mukava rahasumma joka vuosi.
Ammattikääntäjien palkkakuopasta on puhuttu vuosikausia, ja heille Sanasto-korvauksen voisi kuvitella olevan loistojuttu ja merkittävä lisä toimeentuloon, kun se on minullekin kuitenkin paljon enemmän kuin suolarahaa.

Mitä minä sitten teen niillä rahoilla? Suurin osa menee varmaan ihan arkisiin menoihin, mutta laitan myös hyvän kiertämään: ostan tutulta taiteilijalta taulun. Hänellä oli kyseessä oleva teos näyttelyssään muutama vuosi sitten. Tykästyin siihen, mutta eipä ollut silloin niitä satasia laittaa taiteeseen. Sattumalta sain tietää, että taulu on vielä hänen työhuoneellaan ja tein spontaanin päätöksen, että nyt minä sen ostan. Kaupat on jo sovittu, ja taulu pääsee kotiin luultavasti lauantaina. Vielä on vähän auki, ripustetaanko se makuuhuoneen seinälle (sopisi sinne värien puolesta) vaiko työpisteeni viereen tuomaan inspiraatiota.
Taiteilija oli iloisesti yllättynyt, kun en yrittänyt ryhtyä tinkaamaan hinnasta. Se ei itse lumiukko.jpgasiassa tullut mieleenikään. Kyseinen taulu on minusta joka euron arvoinen, joten miksi ruinaisin alennusta?
Kun minulta ostetaan tekstiä, laitan sille hintalapun. Oletan että tarjous hyväksytään tai hylätään – tähän saakka on aina hyväksytty – ja olisin kyllä aika ällistynyt ja varmaan närkästynytkin, jos alettaisiin kysellä, tekisinkö homman vaikka -30%:n alella. Annan kyllä tutuille joskus jostain hommasta alennusta, mutta teen sen pyytämättä – ihan kuin jotkut heistä tekevät minulle. Niin sen homman minusta kuuluu toimia. Se antaa kaverialennusta, ken tahtoo ja pystyy.

Ai niin, se minun lumensulatusmagiani toimii: lumiukko pihalla näyttää jo näin ryytyneeltä. Huomisaamuna se on taatusti kaatunut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s