Haluan kirjoittaa tämän kirjan

Tykkään nuortenromaanistani. Tai siitä torsosta, joka koneellani on. Haluan viettää aikaa noiden henkilöiden kanssa, haluan avata heidän päänsä sisukset sanoiksi. Haluan haluan. (Seuraavaksi tietysti pitäisi miettiä, haluaisikohan joku lukea tätä kirjaa ja miksi.)
Tänään on hahmottunut sellainen suunnitelma, että seuraavan kahden kuukauden ajan suon tarinan työstämiselle ainakin tunnin jokaisesta työpäivästäni. Se ei ole paljon, mutta tyhjää parempi.
Ongelmana on nyt se, että minulla on iso läjä sirpaleita. Dialogeja, tapahtumia, sisäistä puhetta, takaumia, kaikkea. Ennen kuin jatkan tästä eteenpäin, minun on rakennettava selkäranka, mihin noita paloja kiinnittelen. Pelkään jo etukäteen, ettei kaikelle löydy siitä paikkaa. Sitä varten on perustettava kaatopaikkatiedosto – sellainen mihin kaikki pois leikatut tekstit voi dumpata, jos epäröi käyttää deleteä. Sieltä niitä voi sitten näppärästi vielä palauttaa käyttöön. Niin, eihän se tietenkään kaatopaikka ole, vaan kierrätyskeskus.

Näytelmän kanssa kävi niin kuin pelkäsin: yksi työryhmän jäsen on puskenut minulle jo kaksi meiliä muutosehdotuksia. Ensimmäisessä puututaan vain pieniin yksityiskohtiin, ja monet huomiot ovat oikein hyviä. Olin oikein kiitollisella mielellä luettuani sen.
Toisin on tänä aamuna postiin pamahtaneen viestin kanssa. Se on sellaista mitä jos tehtäisiinkin näin tai näin -tyyppiä. En ole vastannut mitään, koska minun tekee vain mieli kiljua häntä lopettamaan.
Minä en aio veivata tätä tekstiä koko talvea, en tahdo enkä pysty monestakaan syystä. Minulla on muita töitä, minulla ei ole motivaatiota eikä näytelmästä saatu palkkio oikein enää kata enempää hinkkaamista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s