Niin kauan kuin rakastat

Uusi kirja aloitettu: Riikka Stewenin Niin kauan kuin rakastat (2011). Joskus kirjaston poistomyynnistä napattu ja jäänyt lukematta. En jaksanut väsymykseltäni eilen illalla lukea kuin muutaman hassun sivun, joten en osaa vielä sanoa juuta enkä jaata.

Mutta sellainen hassu sattuma, että eilen luin Long Playlta artikkelin, jossa Dan Brownin Infernon tanskantaja Mich Vraa kertoo kokemuksistaan erikoisesta käännösprosessista: kääntäjät suljettiin vartijoiden kanssa bunkkeriin Lontooseen tekemään työtään, ja käännöstekstejä varjeltiin kuin kruununjalokiviä.

Riikka Stewen on taidehistorioitsija, jonka alaa ovat kustantaja Teoksen mukaan mm. symbolismi, keskiajan ja renessanssin murros sekä nykytaide. Romaanin päähenkilökin on taidehistorioitsija, joka tekee erikoisen taululöydön. Soppaan sekantuu myös jollain tavalla okkultisti. Kirja vaikuttaa kyllä vahvasti Dan Brownin megamenestyksen, Da Vinci -koodin, perilliseltä. Sen olen lukenut yli 10 vuotta sitten, ja silloin se kyllä imaisi mukaansa. En tiedä miten kävisi nyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s