Loppurutistus ennen lomaa

Viimeinen täysi työviikko ennen kesälomaa alkoi. Ensi viikosta alkaen lapsi ei mene päiväkotiin, ja elokuun toiselle viikolle saakka minä kirjoitan vain silloin ja tällöin. Yhden Timantti-pokkarin pitää valmistua lomaviikkoina.
Olen siivonnut parvekkeen. Jos säät sallivat, voin linnoittautua sinne yrttiviljelmäni ja linnunlaulun seuraan naputtelemaan, kun perheen miehet viihdyttävät toisiaan.

Taas harkitsen hakevani yhtä osa-aikatyötä, joka alkaisi elokuussa. Ongelma on sama kuin aiemminkin: en tiedä, haluaisinko edes sitä. Toimenkuva olisi todella kiinnostava. Toisaalta: kaikki muuhun työhön käytetty aika olisi pois kirjoittamisesta. Mutta a) haluanko minä edelleen vain kirjoittaa, b) uskallanko luottaa siihen, että jatkossakin saan jonkinlaisen toimeentulon pelkästään kirjoittamalla ja c) tarvitseeko maailma minun jorinoitani? Nämä ovat niitä iäisyyskysymyksiä.

Syksyllä tein kahta asiakaslehteä, mutta keväällä enää yhtä. Minut siirrettiin hienovaraisesti syrjään siitä toisesta. En edes yritä väittää, etteikö se olisi kopsahtanut kipeästi kirjoittajan itsetunnolle – luulin tehneeni hyvää jälkeä.
Mitään sopimusta hommasta ei ollut olemassa, odotin vain puhelimeni pirisevän kun olisi taas aika tehdä juttuja. Sitten tapasin ihan sattumalta kyseisessä yrityksessä työskentelevän markkinointipäällikön, lehden päätoimittajan, ja kysyin seuraavasta lehdestä. Joo, en ole vielä päättänyt, kuka ne jutut kirjoittaa, hän sanoi ja katsoi olkapääni yli. Huh, että tuntui tylyltä. Lakkasin odottamasta sitä puhelinsoittoa, eikä sitä tosiaan koskaan tullutkaan.

Periaatteessa siis tarvitsisin jotain hommaa korvaamaan tuon tulonmenetyksen. Mieluiten jokseenkin jatkuvaa. No, tätä on mietittävä onneksi vasta syksyllä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s