Näppis laulaa

Monta syytä olla tehokas tällä viikolla. Yksi on se, että työviikkoni on vain nelipäiväinen. Perjantai kuluu siirtyessä lapsen kanssa mummolaan reilun parin sadan kilometrin päähän, koska lauantaina on erään sukulaisen lakkiaisjuhlat.

Toinen hyvä syy tehokkuuteen on se, että pokkariteksti kulkee paremmin kuin hyvin. Ihan harmittaa, että on pakko laittaa se sivuun viimeistään torstaina ja käydä läpi näytelmäteksti. Tällä vauhdilla kun lokakuun Lääkäri olisi kasassa ihan muutamassa päivässä. Niin, ja syy tiiviiseen tahtiin on se tuttu: päähenkilöt harppovat juuri kiihtyvällä vauhdilla kohti toisiaan. Sentimentaalinen pokkaristi huokailee näppäimistön ääressä – voi teitä, sydänkäpysiä! Miten olettekaan söpöjä. Kohta saatte toisenne, ja sitten tiemme eroavat. Te kaksi saatte jäädä piehtaroimaan ikuiseen, muuttumattomaan rakkauteen, parisuhteeseen, joka ei koskaan väljähdy. Mokomatkin onnenmyyrät.

Minkälainen pokkari on syntymässä? Dramaattinen, kyllä, mutta myös hyvin realistinen. Elämästä ja kuolemasta on taas kyse. Viime aikoina pokkareissani on viljelty kaikenlaisia rikoksia ja petoksia, mutta tässä ei sellaisia nähdä. Ei suuria pahiksiakaan. Vain ihmisiä heikkouksineen. Toisia heistä elämä kolhii ja jotkut jopa heittää kanveesiin, mutta kaikki sieltä nousevat ja jatkavat entistä ehompina.

Taisin jo aiemmin mainita, että päähenkilöt ovat lapsuudenystäviä. Olen miespäähenkilöön käyttänyt muutaman rippusen omia muistojani veljeni parhaasta lapsuusystävästä – itse asiassa etunimenkin, muutin siitä vain yhden kirjaimen 🙂 Naispäähenkilö taas – jaa-a. Minusta tuntuu, että heissä kaikissa on ainakin jonkinlainen pikku tujaus minua itseäni, monien muiden tuntemieni henkilöiden ohella. Leikkaa – liimaa -menetelmällähän hahmot aina syntyvät.
Sankaritar Minnalla on lapsi, pieni tyttö. Hänen tuntemuksensa äitiydestä ainakin ovat aika pitkälti omaa kokemustani. Yhdellä Minnan läheisistä on alkoholiongelma. Siitäkin löytyy kokemusta omasta lähipiiristäni (niin kuin likipitäen kaikilta suomalaisilta).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s