Tulkaa tytöt takaisin

Romanttista viihdettä syytetään monesta asiasta: kaavamaisuudesta, yllätyksettömyydestä, pinnallisuudesta, siirappisuudesta, kliseisyydestä, epärealistisesta haihattelusta – ja vanhanaikaisesta naiskuvasta. Niissä naiset muka vain etsivät huurupäisinä rakkautta ja ihanaa miestä, eivätkä piittaa mistään muusta tuon taivaallista.

No, minä tietenkin olen täysin eri mieltä – Sara Stormin pokkareissa naishahmot eivät kyllä ole mitään pikku piipittäjiä, jotka odottavat silmät utuisina Prinssi Rohkeaa. Pyrin siihen, että sankarittaret ovat lihaa ja verta, uskottavia, moderneja suomalaisia naisia vahvuuksineen ja heikkouksineen.

Sen sijaan erään kansanedustajan naiskuva vaatii kipeästi päivittämistä. Teuvo Hakkaraisen viime päivien kommentit ylittävät typeryydessään ehkä kaikki miehen suusta aiemmin loikkineet sammakot. (Tai en tiedä. En ole ehkä ehtinyt seurata ihan koko sammakkolaumaa, se on niin suuri.)

Nyt hän on joka tapauksessa ollut huolissaan maaseudun poikamiehistä, joille ei muutenkaan riitä tarpeeksi mesileivän leipojia, ja sitten tulevat turvapaikanhakijat viemään ne vähätkin naiset.

Ihan kuulostaa siltä, kuin meininki syrjäkylillä olisi semmoista, että raitilta kopataan traktorin kyytiin ensimmäisenä vastaan tuleva tytteli ja viedään pirttiin parsimaan sukkia ja paistelemaan räätikkälooraa. Vaan hirmuinen tulevaisuus luuraa jo luhtiaitan takana: lantut saavat homehtua maakellareissa, kun suomitytöt kohta pyörittelevät vaan falafeleja jaja —

Teuvo, rauhoitu. Herää. Maaseudun miehet eivät ole surkimuksia, joiden naisensaantimahdollisuuksia täytyy avittaa piikkilankaesteillä. Heillä on lavatanssit, internetin deittipalstat ja Tinder. Jos he haluavat naisseuraa, he kyllä löytävät sitä.

Kumma, miten Hakkarainen ja hänen tapaisensa esiintyvät kiivaina suomalaisen elämänmuodon puolustajina, mutta silti heiltä tuntuu usein unohtuvan, minkälaisessa maassa me elämme. Suomalaista naista ei kukaan vie, sen paremmin suomalainen kuin irakilainenkaan mies. He menevät minne itse tahtovat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s