Silpputyöläisen pätkätyöviikko

Edelleen pientä säätöä lehtijuttujen kanssa. Tein pari laskua. Ja valmisteluja perjantaiksi, jolloin minun on tarkoitus heti aamulla karauttaa autolla matkaan. Käyn ottamassa muutaman valokuvan lehtijuttuun, viemässä ne kuvat taittajalle ja juttelemassa parista työasiasta samassa paikassa.

Sitten viikonlopuksi sukuloimaan. Tästä syystä mukanani on assistenttina 3-vuotias poikani, joka on tähän asti käyttäytynyt vastaavilla keikoilla ilmiömäisen kauniisti. Jäätelöpalkalla hän on ollut mitä tottelevaisin ja herttaisin äidin pikku apuri. Toivottavasti sama meno jatkuu.

Näytelmä on tällä hetkellä kasa lippuja ja lappuja sekä kolme tiedostoa koneella: henkilögalleria, juonihahmotelma sekä muistiinpanoja ja sitaatteja tärkeimmästä lähdeteoksesta.
Olen päättänyt lähteä liikkeelle hiukan eri tavalla kuin ensimmäisen näytelmäni kanssa. Samoin kuin viimeksi kyse on musiikkinäytelmästä, johon säveltäjä tekee tilaustyönä uutta musiikkia. Minun pitäisi kirjoittaa lauluihin sanat.
Viimeksi kirjoitin laulut vasta aivan lopuksi, pähkäilin niille tekstin lomaan sopivat paikat, ja vaikutelma oli paikoin hyvinkin teennäinen. Ohjaaja toki onnistui ratkaisuillaan luontevoittamaan musiikkinumeroihin siirtymistä, mutta joihinkin kohtiin jäi hyvin päälleliimattu fiilis.
Nyt sitten yritän lähestyä asiaa toisin: ideoin ensin laulut ja sen, mitä niillä sanotaan, miten viedään tarinaa eteenpäin. Sen, mitä laulaen ei kerrota, kirjoitan sitten puheeksi ja toiminnaksi. Kuulostaa toimivalta ja yksinkertaiselta, eikös? Onko se sitä oikeasti, selviää piakkoin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s