Et viittis hei

Koko Hubara kertoo blogissaan, miten paljon häneltä pyydetään ilmaistyötä. Olen vuosien varrella törmännyt joskus samaan ilmiöön. Kaikki eivät pidä kirjoittamista työnä lainkaan.

”Sinähän tykkäät kirjoittaa, joten voisitko…”. Voin minä ja olenkin kirjoittanut tai editoinut paljon tekstejä sukulaisille ja ystäville ilman palkkaa, koska heidän kanssaan toimii vastavuoroisuuden periaate. Jos joskus tarvitsen palvelusta, tiedän mistä voin pyytää.

Tuttavan tuttavat ovat asia erikseen. Tottahan minä kirjoittaisin heillekin runot joulukortteihin ja valitukset TE-keskukseen, jos minulla olisi rahaa kuin roskaa ja rajattomasti aikaa. Nyt molemmat ovat kortilla, joten kiitos ei.

Sama koskee tietysti monia muitakin ammattiryhmiä. Olin kerran eräällä kurssilla, jossa jäpitettiin tiiviisti tietokoneiden ääressä päivät pitkät. Joku keksi, että yksi osallistujista oli ammatiltaan fysioterapeutti. Eikö hän voisi vetää meille taukojumppaa? Fysioterapeutin tiukka kieltäytyminen herätti närää. ”En vedä, koska siitä ei kukaan minulle maksa”, hän sanoi. Minä ymmärsin kyllä heti, mitä hän tarkoitti. Hän oli aikansa hieronut puolituttuja ilmaiseksi ja saanut tarpeekseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s