Taiteellisia vai irstaita

Kauko Röyhkän mukaan seksistä kirjoittavia ja puhuvia miehiä leimataan, naisia ei. ”Seksistä kirjoittava nainen on rohkea ja taiteellinen, mies taas irstas ja alatyylinen. Naiselle seksistä puhuminen on luvallisempaa kuin miehelle”, Röyhkä sanoo Ylellä.

Jutussa kerrotaan, että Röyhkä lopetti 16-osaisen juttusarjansa Soundissa, koska se sai niin tyrmäävän vastaanoton lukijoilta. Pakkohan ne oli käydä lukemassa. En nyt ihan ymmärrä, miksi siitä on tullut huonoa palautetta. Röyhkä kertoo pienissä tarinoissa suorasukaiseen tyyliinsä, minkälaisia – absurdejakin – käänteitä on keikkamatkojen seksiseikkailuihin sisältynyt. Kaikki osapuolet ovat kuitenkin olleet touhuissa vapaaehtoisesti mukana ja (ymmärtääkseni) täysi-ikäisiäkin.

Onko joku muka kuvitellut, että kaikki rockmuusikot viettävät siivoa ja siveää elämää keikkamatkoillaan? Että vallankin Röyhkä on sellaista viettänyt? No, kyllähän jotkut pimahtavat siitäkin, kun otetaan puheeksi jääkiekkoilijoiden pelimatkojen biletys naisineen. Seksiseuraa on urheilijamiehille tyrkyllä ja monet tarttuvat tarjoukseen, yrittäkää ihmiset nyt vaan elää sen asian kanssa.

Onko seksistä kirjoittava nainen siis taiteellinen ja mies irstas? Muutama vuosi sitten kaksi nuorta akateemista naista julkaisi novellikokoelman Seksin vai Adornon tähden (Basam Books 2009). Kirjoittajista Riie Heikkilä esiintyi omalla nimellään, Anna K. Aho nimimerkillä, koska pelkäsi pornonovellikirjailijan leiman vaikeuttavan akateemista uraansa. Olisi mielenkiintoista tietää, miten he kokevat tämän asian vuosien jälkeen.

Reginaan kaikki ammattikirjoittajat kirjoittivat nimimerkeillä, niin on myös pokkarien laita.
Kun minun pitää lähettää CV:ni jonnekin, katson vastaanottajatahon mukaan sen, jätänkö maininnat viihdekirjoittajan urastani pois. Ehkä ajat ovat muuttumassa tässäkin asiassa, mutta vielä minusta tuntuu, että romantiikan ja erotiikan kirjoittaminen eivät ole meriittejä kaikkien silmissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s