Paljonko paha teko maksaa?

Kun joku kuolee, joku toinen perii hänet. Sikäli kun perittävää on.hautakivet

Ulkona paukkuu pakkanen – -25 juuri nyt mittarissa – ja minä tutkin perintöverotusta, testamentteja ja perinnöstä luopumista. En ole itse koskaan perinyt mitään, joten nämä ovat täysin vieraita asioita. Tähän mennessä olen oppinut, että perintöveroa joutuu maksamaan kaikesta yli 20 000 euron arvoisesta perinnöstä, ja että veroluokkia on kaksi: ensimmäiseen kuuluvat puoliso ja lapset, toiseen kaukaisemmat sukulaiset ja ne perijät, jotka eivät ole mitään sukua.

Kakkosveroluokkaan kuuluva voi joutua maksamaan isosta perinnöstä jopa 35 %:n veron. Ei ihme, että perintöverosta valitetaan. Helppoahan se on peritystä rahasta maksaa veroa, mutta jos arvokas perintö onkin rakennus tai muu vaikeammin rahaksi muutettava, ymmärrän tuskan.

Tekeillä olevan Timantti-pokkarini henkilöhahmo on perijän asemassa. Perintö tulee hänelle ikävänä yllätyksenä, ja hänellä on painavia syitä kieltäytyä ottamasta sitä vastaan. Tästä voinee päätellä, ettei kyse ole kaukaisen ja äveriään Ameriikan sukulaisen muhkeasta yllätysperinnöstä, vaan ihan jostain muusta.

Voiko rahalla hyvittää menneitä vääryyksiä? Voiko sen avulla pyytää ja saada anteeksi? Koko meidän oikeusjärjestelmämme perustuu siihen, että vääryyttä kärsinyt saa hyvityksen, mikä useimmiten on rahallinen korvaus. Korvauksia maksetaan kivusta ja särystä, mutta myös henkisistä kärsimyksistä. Sellaisillekin siis määritellään rahallinen arvo. Onneksi minun ei tarvitse olla moisia hintalappuja laatimassa. Voisi olla kovin vaikea tehtävä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s