Uusi vuosi luonnosasteella

kalenteri

Tammikuustani on tulossa niin työteliäs, että hiukan hirvittää jo. Samalla olen innoissani, sillä saan iskeä kiinni tosi mielenkiintoisiin projekteihin. Yksi niistä alkaa parin viikon päästä ideointityöpajalla. Sitä ennen on syytä saada Timantti-pokkari hyvään vauhtiin, sillä sen palautus on helmikuun viidentenä päivänä.

Toivottavasti lapsi ei sairastu. Toivottavasti osaan jaksottaa työt järkevästi. Toivottavasti pursuan ideoita ja energiaa siinä kohtaa, kun niitä tarvitaan. Tällaisissa mietteissä silmäilen juuri korkatun paperisen kalenterini (Suomen Rauhanpuolustajien julkaisema Solidaarisuuskalenteri) ensimmäisiä viikkoja ja niihin piirreltyjä deadlineja.

Joskus monta vuotta sitten haastattelin Eppu Nuotiota, joka kertoi kirjoittavansa aina montaa eri juttua rinnakkain. Hän ei tuijottanut ruutua käsi poskella inspiraatiota odottaen, vaan kertoi taktiikkansa olevan ”tiedosto kiinni ja toinen auki”. Joku teksteistä lähtee aina rullaamaan.

Tätä olen yrittänyt toteuttaa itsekin: että kirjoittamiseen varatun ajan käytän oikeasti siihen. Jos sattuu, että mitään tekstiä ei kerta kaikkiaan synny, teen ainakin taustatyötä jotain kirjallista projektia varten.

Joulu alkaa olla ohi. Kirjoitin jotakuinkin sen mitä aioinkin, mutta en lukenut. Sänkyyn on tullut raahauduttua niin umpiväsyneenä ja kamaliin kellonaikoihin, että olen hetken raahannut Riikka Peloa mukanani kuin vanhaa kamiinaa. Lukenut joka lauseen kahteen kertaan ja tajunnut, ettei tätä kirjaa saisi lukea puoliunessa. Samasta syystä en ole vielä tarttunut ystäväni novellikokoelmaan. Zombilukija tekee tekstille vääryyttä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s