Erilaiseen romantiikan nälkään

”Suomesta on pitkään puuttunut tasokas, romanttinen lukemistolehti. Ursula on perustettu täyttämään tämä tarve. Lehdessämme kukkivat niin romantiikka, huumori kuin jännityskin – tietysti spekulatiivisen fiktion laajoissa kehyksissä.”

Jokin aika sitten törmäsin Osuuskumman sivuilla Ursulaan, jossa on siis hiukan erilaisia romanttisia novelleja. Uusin lehti on ilmestynyt kesäkuussa ja on luettavissa nettisivuilla pdf-muodossa, niin kuin aiemmatkin numerot. Novelleja on kahdeksan.

Luin pari ensimmäistä tarinaa ja taidan lukea lisääkin, joskus kun on aikaa ja kun taas muistan. Nimimerkki Elisabeth Sarantin Emilie ja rautahevonen oli varsin viihdyttävä ja hyvin kirjoitettu novelli.

Siitähän sattuneesta syystä rohkenen olla eri mieltä, että Suomesta on puuttunut tasokas, romanttinen lukemistolehti 🙂 Mitenkähän moni pokkareita hömppänä pitävä luulee, että niissä eletään jossain menneessä maailmassa tai kummallisissa unelmahöttökuplissa? Vakuutan, että kirjoittamissani Timantti- ja Lääkäri-pokkareissa eletään vahvasti tätä päivää, suomalaista todellisuutta, niin miljöiden, henkilöiden kuin arvojen ja asenteidenkin osalta.

Niin, Ursulaan liittyen vielä: luin tosiaan vasta kaksi novellia kahdeksasta, mutta niiden perusteella sanoisin, että ne tosiaan tyydyttävät vähän erilaista romantiikan nälkää kuin vaikkapa Kolmiopokkarit. Kannattaa kokeilla molempia!

2 kommenttia artikkeliin ”Erilaiseen romantiikan nälkään

  1. Joo, Kolmiokirjalla on toki pokkareita, eli ei romanssi ole lainkaan kuollut, mutta varsinaista novelleja julkaisevaa lukemistolehteä ei ole ollut sitten Reginan ja SinäMinän ja vastaavien katoamisen. Lähinnä siihen aukkoon kokosimme Ursulaa.

    Kiva kun löysit julkaisujamme!

    – Maria (Osuuskumman enimmäkseen-Ursulavastaava)

    Tykkää

  2. Kiitos kommentista, Maria. Kolmiokirjalla on jäljellä vielä yksi lukemistolehti, Nyyrikki, mutta sen novellien kohderyhmä on varttuneempi väki. Ja sähköisessä muodossa ei ilmesty mitään romanttista novellilukemistoa, mikä on tosi hassua, kun ”kaikilla” on nykyään tabletti kainalossa. Niin, paitsi siis Ursula, jonka pariin palaan varmasti!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s