Lehdistä kirjoiksi

IMG_20151215_190106Ensimmäinen uudistunut Kolmiopokkari kolahti tänään postiluukusta. (Siis todella kolahti, sillä joulupostin suuresta määrästä rasittunut postinkantajaressu tunki meille lähetyksiä koko lailla raivokkaasti.) Uudistus on ulkoasussa: aiemmin lehtinä ilmestyneet pokkarit ovat nyt kirjoja, nidottuja pokkareita.

Joulukuun numerot ovat tuplia, eli tarinoita on yhdessä niteessä kaksin kappalein. Nyt ilmestyi Lääkäri. Timantin vuoro on joulun alla, ja siihenhän toisen tarinan on kirjoittanut Sara Storm.

 

 

IMG_20151215_190251

Luin tämän mainostekstin ja jäin miettimään, onko päähenkilö Anniina tavis. Kyllä kai hän on – hän työskentelee marketin infopisteessä, asuu hiukan epämääräisessä vuokratalossa ja haluaisi omistaa hoikemman vyötärön. Mutta oman tiensä kulkija hän ehdottomasti on ja persoonaltaan perinteisestä pokkarisankarittaresta poikkeava.

”– Inkeri väitti sinun silmiäsi ruiskukan värisiksi. Joko tämä valaistus hämää, tai sitten hän on väärässä, Anniina selvitti.
– Vai niin. Ystäväsi sitten ilmeisesti on kiinnostunut ihmisten silmien väristä.
Vain hyvännäköisten miesten, Anniina selvensi. – Inkeri oli sinusta tosi innoissaan. Oletko sinä vapaa?
Miehen silmät muljahtivat taas ja kasvoilla käväisi erikoinen ilme. Anniinaa olisi kovasti kiinnostanut tietää, mitä hänen mielessään todella liikkui. Se oli luultavasti paljon mielenkiintoisempaa kuin se, mitä hän päästi suustaan.
– Olen vapaa, krhm, Frans ryki. – Kuule Anniina, minulla on huomisiltana tupaantuliaiset. Tarjolla on vähän ruokaa ja juomaa ja paikalla muutama minun kaverini. Olisin tosi iloinen, jos sinäkin tulisit.
Niinkö? Miksi? Anniina ihmetteli ja muisti, mitä Inkeri oli sanonut: että Frans vaistosi hänessä hengenheimolaisen. – Pidätkö sinä minua omituisena?
Nyt mieheltä pääsi jonkinlainen pärskähdys, ennen kuin hän sai naurunsa tukahdutettua.
– Naura vaan, en minä loukkaannu, Anniina kehotti.
En minä pidä sinua omituisena, vaan mielenkiintoisena, Frans sanoi ja ilmeisesti huomasi Anniinan epäluulon, sillä lisäsi nopeasti: – Naapurina. Mielenkiintoisena naapurina. Olisi mukava tutustua.”

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s