Vatsa ei kestä

Miksi viihdekirjallisuutta luetaan? No vaikka siksi, että luettuaan jonkin arvostetun ja palkitun kirjan – joka äärimmäisen harvoin on kepeä tai hilpeä – usein huomaa kaipaavansa naurua, hehkuvia tunteita ja onnellista loppua.

Minulla on taas juuri tuollainen olo, sillä luin monen vuoden aikomisen jälkeen Susanna Alakosken Sikalat, joka kertoo lapsuudesta alkoholisoituneessa ruotsinsuomalaisperheessä. Tajusin sen myötä, että lukijana kestän yhä huonommin ahdistusta.

Sama on tapahtunut aiemmin jo tv-ohjelmien ja elokuvien kanssa. Hiljattain lakkasin seuraamasta The Walking Dead -zombisarjaa. Jälleen kerran yksi päähenkilö päätyi elävien kuolleiden ateriaksi. Minun oli pakko peittää silmäni, kun häntä suolistettiin ja päätin saman tien, että tämä oli muuten tässä. Miksi minun pitäisi kiusata itseäni fiktiivisillä teurastuksilla vuosi toisensa jälkeen, kun ahne tuotantoyhtiö ei raaski kuopata miljoonia tahkonnutta sarjaa vaan venyttää ja venyttää tarinaa, ja samaan aikaan uutiset pursuavat Daesh-sekopäiden oikeita julmuuksia?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s