Kirjoja ja naisten kirjoja

Heli Laaksosen Facebook-sivulta luin postauksen kommenttiosiosta jonkun toivomuksen, että miehetkin löytäisivät Helin runokiertueiden yleisöksi. Siitä tuli mieleen kauan sitten lukemani detalji suomalaisten lukutottumuksista. Vai olikohan se peräti jokin globaali tutkimus? Joka tapauksessa siinä kerrottiin, että miehet lukevat lähestulkoon vain miesten kirjoittamia kirjoja. Naiset lukevat sekä miesten että naisten kirjoittamia kirjoja.

Tuo outo vääristymä on monesti palannut mieleeni, kun olen ostanut miespuolisille läheisilleni kirjoja lahjaksi. Jos hyviä vaihtoehtoja kyseiselle henkilölle on ollut useita, olen valinnut kirjan kirjoittajan sukupuolen perusteella. Olen ostanut isälleni Sofi Oksasta, veljelleni Katja Kettua, sukulaispojalle Hanna Kökön geokätköilystä kertovia seikkailukirjoja.

Luulevatko miehet, että naiset kirjoittavat vain naisille? Luulevatko he, että naisten kirjoittama teksti ei puhuttele heitä? Vai mitä he luulevat? Olisi mielenkiintoista tietää.

On todella sääli, jos kirjailijan sukupuolen vuoksi monilta mieslukijoilta jää väliin loistavia lukuelämyksiä esimerkiksi Leena Landerilta tai Ulla-Lena Lundbergilta, vain pari suosikkiani mainitakseni.

Kai, toivottavasti aika pikku hiljaa muuttaa tämänkin asian? (Ihan henkeäni pidätellen en ehkä silti odota, että miehistä tulee Sara Stormin suurin lukijakunta…)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s