Syksy tuli

Ilmojen viilettyä niin, että aamuisinkin voi olla pakkasta, on bloggaajankin pakko päästää irti kesästä. Järvenrantamaiseman tilalle siis keltaisia lehtiä. Näin kaunista ei ruska valitettavasti lähiluonnossani juuri nyt ole, vaan kuva on kahden vuoden takaa.

Syksy tuo tullessaan myös kirjamessut. Olen menossa Helsingin messuille. Turun messut jäivät väliin, valitettavasti, koska pidän niistä oikeastaan enemmän. Helsingin kirjamessut ovat niin isot. Useaksi päiväksi en jaksa enkä ehdi mennä tarpomaan halleja ja pujottelemaan tungoksessa, ja yhden päivän keikalla on mahdollista tutustua vain pieneen osaan tarjonnasta. Jokaisella ohjelmalavalla on taukoamatta esiintyjiä, lisäksi osastoilla on ohjelmaa. Se tarkoittaa, että joka suunnasta kuuluu ämyreillä vahvistettua puhetta, joka sekoittuu käytäville mölinäksi.

Haluaisin vaeltaa kaikessa rauhassa tutustumassa uutuuskirjoihin, alelaareihin ja antikvariaattien tarjontaan, mutta ihmispaljous ja melu tekevät omastakin messuilusta hermostunutta haahuilua. Kaipa minä kaipaisin sellaista kirjastohiljaisuutta kirjamessuillekin, mikä ei kyllä taida olla ihan realistista, kun puhutaan kymmenientuhansien kävijöiden massatapahtumasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s