Tylystä tyypistä tuli Arto Jupperi

Parhaillaan työn alla olevassa Timantissani päähenkilö saa ikävän puhelun tylyltä ihmiseltä. Tuo puhelinsoitto on ainut lajiaan, eikä tyyppi esiinny pokkarissa muutenkaan tuon enempää. Hänellä ei siis ole mitään ulkoista olemusta, vain ääni puhelimessa. Nimi hänelle kuitenkin tarvittiin, koska hän soittaa työnsä puolesta ja esittelee itsensä. Mikä siis nimeksi äijälle?

Nimien keksiminen pokkarihenkilöille on hauskaa puuhaa. Nimeen voi ujuttaa vaikka pienen vihjeen henkilön luonteesta tai roolista tarinassa. Tympeälle tyypille tylsä nimi, kivalle kiva.

Olen keksinyt monta sukunimeä. Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta on kätevää tarkistaa, onko nimeä olemassa vai ei. Kerran esimerkiksi annoin Mystiikka-pokkarin henkilölle nimeksi Reetta Kevätkoski. Hän oli punatukkainen wicca-noita. Kevätkoski, miten ihana nimi – miksei se ole kelvannut kellekään?

Muistan kauan sitten nähneeni Karpolla on asiaa -ohjelman, jossa joku oli pahoittanut mielensä, koska myynnissä oli lautasliinoja, joilla oli hänen nimensä. Siis servieteillä oli kaksiosainen nimi, joka sattui olemaan tuon naisen koko nimi. Olikohan se Julie Jotain. Lautasliinavalmistaja ei ollut piitannut naisen pahastumisesta.

Minä annan pokkarihenkilöille yleensä sellaisia nimiä, joita on Suomessa tuhatmäärin. Varsinkin roistojen ja muuten epämiellyttävien hahmojen nimissä yritän olla tarkka, ettei kukaan vain luulisi löytävänsä itseään niistä. Toinen vaihtoehto on antaa sellainen sukunimi, jota ei Suomessa ole olemassa.

Tällä kertaa nimi löytyi tienvarsikyltistä, jonka muistin jokin aika sitten nähneeni. Jupperi-niminen paikka on jossain Espoossa. Sitä ei löytynyt lainkaan sukunimirekisteristä. En yhtään tiedä, millainen paikka Jupperi on, mutta nyt sen sai nimekseen ikävähkössä ammatissa toimiva töykeä äijä. Hetkeksi hänestä tuli Esa Jupperi, mutta sitten alkoi tuntua, että nimeen tarvittiin lisää ärhäkkyyttä. R-kirjain. Arto Jupperi oli syntynyt. Siitä on kuulkaa leikki kaukana, jos saatte häneltä puhelun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s