Se oli kauhean komea mies…

Millainen romanttisen pokkarin sankarin pitää olla, että hän olisi lukijan mielestä ihana? Sillä ihanahan hänen on oltava. Ketään ei kiinnosta lukea, miten sankaritar rakastuu ilkeään törppöön. Tai jos niin tapahtuukin, niin se ei voi olla se pokkarin keskeisin rakkausjuoni. Kamalan miehen lisäksi tarinaan tarvitaan ehdottomasti se ihana.

Millainen hän siis on? Pitkä ja komea? No, jotain sinne päin ainakin. Edullista ulkonäköä ei ole pakko tuoda suuresti ja olennaisena asiana esille, mutta epämiellyttävän näköiseksi kuvattu sankari ei kyllä pokkariin kelpaa.

Monta vuotta sitten eräs ystäväni lainasi minulle Lily Priorin Keittiöhurmio-romaanin. Hän oli ostanut ja lukenut sen siinä toivossa, että se olisi samaa lajia kuin Laura Esquivelin menestysromaani Pöytään ja vuoteeseen. No, ruuanlaitto ja rakkaus olivat Keittiöhurmiossakin pääosassa, mutta laadullisesti kirjat painivat ihan eri sarjoissa. Mieleen on jäänyt, kun naispäähenkilö suuren intohimon hetkellä huomioi, että miehen hampaat ovat todella huonot. Se ei kuitenkaan häntä haitannut. Inhosin kirjaa jo muutenkin, ja tuo hammasmädän hajuinen kohta oli lopullinen niitti. Yöök!

Ulkonäköasiathan ovat hyvin subjektiivisia, yks tykkää isästä ja toinen pojasta, vai miten se nyt meneekään. Ajattelen että pokkarin sankarin ulkonäköön pätee sama juttu kuin useimpien tuntemieni naisten miesihanteeseen: kunhan mies on puhdas ja perussiisti, niin kaikesta muusta voidaan neuvotella. Siisti mies hoitaa hampaansa.

Ihanuuden tärkeimmät komponentit ovat tietysti muualla kuin ulkonäössä. Jos sankari on kuitenkin pelkästään kiltti, kiva ja pursuaa päivänpaistetta, hahmosta uhkaa tulla tylsä ja nössö. Särmikkyys tekee kiinnostavaksi. Ylpeä, äkkipikainen tai ärsyttävä suupaltti – mutta sydän puhdasta kultaa ja täynnä rakkauden paloa sankarittareen.

Tekeillä olevassa Timantissani on kaksi miestä. Toinen on ketku, mutta toinen toistaiseksi pelkästään ihana. Jostain olisi löydettävä häneenkin hiukan potkua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s