Kenen käsissä verta?

Uusi pokkari on jälleen työn alla, se on lokakuussa päivänvalon näkevä Timantti. Olen hahmotellut henkilögallerian ja juonen.

Ensimmäiset pokkarini kirjoitin suoraan pötköön yhdeksi tarinaksi ja kun se oli valmis, aloin ihmetellä, miten juttu pilkkoutuisi sulavasti luvuiksi. Välillä se ei käynyt erityisen jouhevasti ja aiheutti lisätyötä. Nyt olen jo pitkään palastellut tapahtumat suunnilleen kymmeneen lukuun muutaman lauseen mittaisiksi tiivistelmiksi, joiden pohjalta sitten alan kirjoittaa.

Joskus tietysti tarina saa uusia käänteitä, ja suunnitelmat menevät uusiksi, mutta yleensä tämä resepti on toiminut. Sekä lukujen sisäistä dynamiikkaa että koko juonikuvion toimivuutta on tällä tavoin helppo tarkastella ennen aloitusta. Onko tarpeeksi tapahtumia, jännitystä, yllätyksiä? Miten draaman kaari nousee, onko tarinan rytmi hyvä?

Tässä Timantissa yhtenä isona teemana on syyllisyys. Päähenkilö – ainakin toistaiseksi hänen nimensä on Laura – saa heti alussa kuulla järkyttävän uutisen: hänen puolisonsa on kuollut, ilmeisesti surmannut itsensä. Laura on jo pitkään halunnut erota miehestään, ja nyt kun erottajana onkin kuolema, hän tuntee musertavaa syyllisyyttä. Mikä oli hänen vaikutuksensa, hänen osuutensa miehen päätökseen?

Lauran elämään ilmaantuu kaksi uutta miestä tarjoamaan apuaan ja tukeaan. Kumman tunteet ovat aidot ja kumpi on petollinen?

Tarinan työnimenä on Kenen käsissä verta? Saa nähdä, päätyykö se myös pokkarin kanteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s