Pakko olla tyytyväinen

Postinkantaja toi tänään vielä yhden uunituoreen pokkarin, eli nyt sen saivat käsiinsä tilaajatkin. Olen tarinaan ja luomiini henkilöihin edelleen aika tyytyväinen. Aina ei ole niin – WP_003251joskus kun saan valmiin pokkarin käteeni, alkaa jossittelu ja harmittelu. Miksi tein noin ja miksi en näin, tuohon olisi sopinut paremmin että –
Silloin on pakko muistuttaa itseään, että nämä ovat kuitenkin kertakäyttöviihdettä, joka luetaan ja laitetaan eteenpäin (toivottavasti niin monta kertaa, että kannet irtoavat). Tuskin kukaan keräilee kirjahyllyynsä viihdepokkareita ja lukee niitä aina uudelleen.

Kioskikirjallisuuttakin kuitenkin voi ja pitää kirjoittaa kunnianhimoisesti. Itselleni se tarkoittaa sitä, että pyrin luomaan moniulotteisia henkilöhahmoja, joilla on luonne. Kiinnitän erityistä huomiota replikointiin, että se olisi mahdollisimman luontevaa ja elävää. Haluan kirjoittaa hyvää, rikasta suomea, jota on mukava lukea. Yritän punoa viihdyttäviä juonikuvioita, jotka eivät olisi aivan ennalta-arvattavissa (tämä tosin on aika haasteellista, koska pokkarijuonen kaava on se ”vaikeuksista voittoon”).

Joka kerta aloittaessani uutta pokkaria innostun. Yleensä se alkaa siinä kohtaa, kun luon henkilögalleriaa. Hahmot ikään kuin pomppaavat paperilta pystyyn ja alkavat puhua ja touhuta ja minä katson niitä ihastuneena: hei, tästä tämä taas lähtee.

Viihdekirjoittajan täytyy viihtyä kirjoittaessaan. Jos niin ei ole ollut, sen huomaa lukijakin. Silloin on aika laittaa kynä – tai pikemminkin läppäri – santaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s