Nyyrikki

Uusi Nyyrikki tipahti postiluukusta eilen. Niin, minä tosiaan kirjoitan myös Kolmiokirjan Nyyrikki-lehteen, joka on Suomen vanhin kaunokirjallinen viikkolehti (se tosin nykyisin ilmestyy joka toinen viikko). Perustamisvuosi on komea 1904, ja lehteen ovat aikoinaan kirjoittaneet mm. Timo K. Mukka ja Kalle Päätalo. Huonoilla jalanjäljillä ei siis olla. Hesarikin noteerasi Nyyrikin 110-vuotissynttärit.

Olen julkaissut Nyyrikissä kaksi jatkokertomusta ja muutaman novellin. Nyyrikkiin kirjoittaminen on hiukan erilaista kuin WP_003229romanttisten novellien tai pokkarien kirjoittaminen: rakkaussuhteen ei ole pakko olla tarinan keskiössä. Ihmissuhteiden solmuista ja niiden aukeamisista novellit toki yleensä kertovat. Loput ovat tavalla tai toisella onnellisia.

Elämänmakuinen. Kotoisa. Lämmin. Jos pitäisi luonnehtia Nyyrikin olemusta parilla sanalla, niin ehkä ne olisivat nuo. Nyyrikin voi tilata viihdyttämään vaikka äitiään tai mummoaan ilman pelkoa siitä, että tarinoiden sisältö järkyttäisi heitä.

Nyyrikin sanomalehtimäinen formaatti on nostalginen ja viehättävä. Tätä lehteä jos jotain kuuluu lukea ilman kiirettä keinutuolissa.
Tai pöydän ääressä kahvin kera.
Vanhan aitan rappusilla.
Puutarhakeinussa.
Syreenimajassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s